top of page

TELOVADBA

OTROCI S STARŠI

(2-4 leta)

Namen te vadbe je, da starši enkrat na teden s svojim malčkom preživite aktivno uro brez mobitela in »odraslih« skrbi. Ob tem se lahko posvetite samo svojemu otroku in ste mu izjemen zgled za zdrav način aktivnega preživljanja prostega časa, tako da otrok začne že zelo zgodaj ozaveščati veselje do športa in telesne dejavnosti.

Vadba traja od 45 do 60 minut in je namenjena otrokom, starim od 2 do 4 let. Med vadbo tudi zaplešemo, zapojemo in občasno ustvarimo pripomoček, s katerim telovadimo, tako da je še bolj zanimivo. Vse ostalo naj ostane presenečenje, ki vam ga razkrijemo, ko se srečamo na oktobrski uri Cici telovadbe.

Otroci se najbolj varno počutijo ob starših. Tudi zato naša vadba poteka tako, da skupaj z otroki telovadijo tudi starši. Spodbujajo jih pri težjih nalogah, jim pomagajo na nevarnih mestih in so tudi prav zares aktivni, ko se podijo za svojimi otroki ali pa pred njimi bežijo. Kar predstavljajte si zadovoljni obraz svojega otroka, ko ga lovite ali pa on vas. 

Posebnost Cici telovadbe so specialni poligoni, zasnovani na prav poseben način, saj jih za vsako uro posebej pripravlja naš konstruktor poligonov. Z njimi je vsaka ura za vaše otroke pravi izziv, saj se spopadajo s skoki z vedno večjih višin, premikajočimi se deli poligonov, na katerih lovijo ravnotežje, z velikansko gugalnico in še z marsičim. Otroci na teh poligonih zelo veliko pridobijo prav zaradi vaše navzočnosti. Če vas namreč ne bi bilo na vadbi, bi morali biti poligoni veliko enostavnejši.

Telovadba otroci starsi

TELOVADBA

OTROCI SAMOSTOJNO

(4-6,5 leta)


Otrokom želimo ponuditi čim bolj široko paleto osnov različnih športov. Prepričani smo, da tega danes primanjkuje in se otroci vse prezgodaj specializirajo v določen šport.

1. PLES: lažje koreografije, slovenske in angleške pesmi, ki zelo lepo povezujejo jezik, glasbo in gibanje. Ples je rdeča nit skozi celo leto, s poudarkom na veselem decembru ...
2. ANGLEŠČINA SKOZI GIBANJE: učenje osnovnih besed skozi gibanje: živali, barve, besede povezane z gibanjem: jump, run, twist ...
3. ATLETIKA: atletska abeceda, skok v višino, skok v daljino, meti žogic, štafetne igre ...
4. GIMNASTIKA: preval naprej in nazaj, kolo, stoja, most, preskok, trampolin ...
5. ŠPORTNE IGRE Z ŽOGO 
-  NOGOMET: z lažjo žogo osnove brcanja žoge z nogo, različne igre, spretnostne naloge ...
-  ODBOJKA: z balonom, mehko žogo čez vrvico ...
-  KOŠARKA: osnove vodenja, podaj, metov skozi različne igre ...
6. BADMINTON IN TENIS s prilagojenimi loparji za otroke osnove odbijanja, balonov, različnih žog, posamično in v paru ...
7. POLIGON: brez njega otroci ne morejo, občasno ga bomo pripravili tudi za to skupino
8. NEKATERE IGRE Z NAŠEGA OTROŠTVA
9. NAŠI REKVIZITI (veliko ur pospestrimo z našimi rekviziti: ježki, padala, vozički…)

Vsak mesec bi bil poudarek na eni do dveh izmed naštetih vsebin. Le-te se bodo med seboj prepletale. Vsebine so tako sestavljene, da so primerne za dekleta in fante.

VADBA

GIMNASTIKA

(5-8 let)


Gimnastika kot ena najosnovnejših elementarnih oblik gibanja je v prvih razredih OŠ nekoliko zapostavljena.

 

Pomembna je kot osnova vsem drugim športom, ker otroci pridobijo koordinacijo, orientacijo v prostoru, ravnotežje, moč, gibljivost, samodisciplino in vztrajnost.

 

Zelo pomembno pa vpliva v vsakdanjem življenju - pri padcih, vožnji s kolesom, rolerji … Preprosto povedano: da jim občutek, ko so postavljeni na glavo in so noge v zraku ni tuj. Izbrali bi osnovne gimnastične prvine kot so: valjanja, zibanja, poskoki v opori, vese, nadgradnja prevala naprej, preval nazaj, premet vstran, osnovni gimnastični skoki … in zahtevnejše prvine: stoja, premet vstran, premet nazaj, skoki na trampolinu, skoki čez skrinjo in kozo, osnovne vaje na krogih … Nekatere elemente bomo dodali še glede na napredek med letom.

 

Vadba bo potekala v manjši skupini.Sicer bo vadba gimnastike še vedno dovolj široko zasnovana in bo vsebovala tudi atletiko  z vso atletsko abecedo in disciplinami, igre z žogo in ostale elementarne igre.

ŠOLA

ROLANJA

(od 4. leta)
 

Tečaj rolanja je namenjen vsakemu, ki se želi naučiti varne vožnje z rolerji. Peljati se znamo skoraj vsi. Kaj pa, ko je treba ustaviti, se spustiti po klancu, pa nimate ograje, da bi se je prijeli? Da bi bilo rolanje za vas čim bolj varno, organiziramo 6-urni ali 4-urni tečaj rolanja.
 

MAJ in SEPTEMBER


Po dosedanjih izkušnjah je bil junij poln vseh zaključkov, zato smo se odločili, da tečaj izvedemo že maja. 
Za začetek rolanja v posameznem kraju glejte zavihke. Tečaj traja tri tedne. Potrudili se bomo, da bomo tako kot prejšnje leto organizirali nadaljevalni tečaj za tiste, ki se boste že tretjič vpisali v našo šolo rolanja. Izvajali bomo zahtevnejše prvine (vožnja po sprednjem koleščku, vzvratna vožnja …), na koncu pa za nagrado zaigrali pravi hokej na rolerjih. 

Brez obvezne opreme ne gre, zato so obvezni čelada ter ščitniki za zapestja, kolena in komolce. Tečaj rolanja je namreč namenjen tudi temu, da vas naučimo pravilno uporabljati vso zaščitno opremo, ki je obvezna tudi po koncu tečaja.

Kaj pa, če pada dež?
Do zdaj nam jo je že velikokrat zagodlo vreme, tako da ni odveč nekaj besed tudi o tem. Uro bomo nadomestili v obliki podaljšanja tečaja. Če nas dež prežene sredi ure, pa podaljšamo naslednjo uro ali nekaj ur.

 

Popust velja za drugega prijavljenega otroka v družini. 
 

Podrobnejše informacije in prijave sprejemamo na telefonski številki 041 265 979 ali pa nam pišite na elektronski naslov cicitelovadba@gmail.com.

Sola Rolanja

CICI

ROJSTNI DAN

(od 2. leta)
 

Naj vaši otroci praznujejo svoj rojstni dan aktivno s Cici telovadbo. Iščete nekaj posebnega, izvirnega, z veliko prostora?

 

Rojstnodnevne zabave prirejamo za otroke stare od 4 let naprej, po dogovoru lahko tudi mlajše. Starši otroke pripeljete in jih na koncu zabave prevzamete. Vaša edina skrb je torta. Poudarek je na aktivnem rojstnem dnevu v telovadnici. Lahko pa organiziramo rojstni dan in animacije na vaši lokaciji.

Termini so ponavadi ob sobotah ali drugače po predhodnem dogovoru.

 

1. INDIJANCI

 

Na začetku s preobrazbo poskrbimo za to, da se vsi otroci počutijo kot pravi indijanci, slavljenec pa dobi na glavo pravo poglavarsko perjanico. Skozi različne indijasnke igre, pesmi ob indijanskih inštrumentih, plesu ob ognju, streljanju z lokom pričaramo pravo indijansko vzdušje. Ne manjka tudi prava tarča in šotor.

 

2. PIKA NOGAVIČKA

 

A še kdo ne pozna Pike Nogavičke – najmočnejše deklice na svetu z dvema kitkama in pegicami? S to malo navihanko, Tomažkom in Fickom se otroci preselijo v deželo zabave, brez črk in številk, kjer veljajo samo zakoni mornarjev, potujejo po različnih kontinetih. Navihana in zabavna Pika Nogavička jim razkrije nove potegavščine, poje, raja, pleše, telovadi, skače po poligonu, se zabava z baloni…

 

3. GUSARJI

 

Gusarji si nadenemo ime svoje tolpe in gremo na lov za skritimi zakladi in še neodkritimi deli sveta, z gusarskimi ladjami veslamo po viharnih morjih pravi gusarski pustolovščini na proti

4. ROJSTNI DAN S ŠPORTNO ANIMACIJO

 

Možnost rojstnega dne s športno animacijo prilagojeno starosti otrok brez kostumov.

 

Vključuje: 

- 2h animacije v telovadnici in razrez torte

- skupino do 15 otrok (starost 6 let)

- slani prigrizki, pijača (med animacijo je 15 min odmor)

- najem telovadnice

- preobrazbo otrok 

- sestava poligona

- priprava materiala za tematski del rojstnega dne

- ozvočenje z glasbo in ples

- slike po elektronski pošti

- animatorje v kostumih

- individulano indijansko vabilo s sliko slavljenca 

 

Po želji oblikujemo rojstni dan glede na trenutni navdih vašega otroka s svojim risanim junakom (Smrkci, Pujsa Pepa, Hello Kitty, Princeske, Nodi, Rio, Jaz baraba ...). Idej nam ne zmanjka, zato nam zaupajte svoje želje in potrudili se bomo, da presenetimo vašega otroka

 

DODATNE MOŽNOSTI:

- glasbena spremljava s kitaro ob torti

- DVD z zmontiranim individualnim filmom s slavljencem v glavni vlogi in 

fotografije kot nepozaben spomin in snemalec (25 eur)

- nova zabava po vaši želji

Kje izvajamo
V vseh večjih krajih, kjer imajo telovadnico.
Cici rojstni dan

Cicizaključek

DAN ZA DRUŽINE

(za družine, ki obiskujejo naše programe)


Ko vpišete vašega otroka na naše programe vadbe avtomatsko postanete 'Cici družina'  ;) In za cici družine vsako leto pripravimo skupno druženje. Za otroke je poskrbljena zabava, saj je na voljo veliko različnih igral, peskovnik, trampolini, igrišče, živali, napihljivi gradovi, slastne palačinke, cici srečelov ... če želi se kdo lahko tudi predstavi, če se ukvarja z dejavnostjo, ki nekako soupada z našimi vrednotami. To je priložnost, da se družine iz različnih krajev spoznajo, družijo v skupinskih igrah, se preizkusijo v 'vrečkanju' ali FILLHOL-u.

Cicizakljucek

IZPOSOJA KOMPLETA

FILLHOLE - VREČKANJE

(za odrasle in otroke)
 

Nudimo tudi izposojo igralnih kompletov za igro Fillhole

Za rezervacijo kompletov pokličite 031 353 934 (Aleš).

Igra pri vas doma
Rezervirajte si termin za izposojo in si popestrite zabavo ali drug dogodek

POSTOJNA

Tržaška cesta 9 a

DOSTAVA PO DOGOVORU

Primorska

FILLHOLE
bottom of page